Instituti për Hulumtime Zhvillimore Riinvest

Lajme

Zyrtarizohet marrëveshja ndërmjet Riinvest dhe Institutit të Vienës për Studime Ekonomike (wiiw)

Instituti Riinvest dhe Instituti i Vienës për Studime Ekonomike Ndërkombëtare (wiiw) kanë zyrtarizuar “Memorandumin për Bashkëpunim Strategjik”. Marrëveshja e memorandumit e nënshkruar nga drejtori ekzekutiv i Institutit Riinvest z. Alban Hashani, dhe zëvendës drejtori i Institutit të Vienës për Studime Ekonomike Ndërkombëtare (wiiw) z. Mario Holzner, ka për qëllim zhvillimin e kapaciteteve për hulumtime cilësore në fushën e zhvillimit ekonomik në Kosovë.

Në ceremoninë e zyrtarizimit të memorandumit, z. Muhamet Mustafa, njëri nga themeluesit e Institutit Riinvest, përshëndeti të pranishmit dhe uroi nënshkrimin e kësaj marrëveshje, duke theksuar se me një marrëveshje të tillë Instituti Riinvest dhe “wiiw” po e zhvillojnë tutje bashkëpunimin ndërmjet tyre për projekte dhe hulumtime të përbashkëta.

Image

Ndërkohë, zëvendës drejtori i Institutit të Vienës për Studime Ekonomike Ndërkombëtare (wiiw) z. Mario Holzner, deklaroi se nënshkrimi i një memorandumi të tillë, është vetëm formalizim dhe vazhdimësi e bashkëpunimit ndërmjet Institutit të Vienës për Studime Ekonomike Ndërkombëtare (wiiw) dhe Institutit Riinvest, bashkëpunim ky i cili sipas tij vazhdon për rreth 20 vite.

Image

Alban Hashani, drejtor ekzekutiv i Institutit Riinvest, shpalosi pikat kryesore të memorandumit. z. Hashani deklaroi se formalizimi i këtij bashkëpunimi si qëllim kryesor ka forcimin e pozitës së Riinvest-it, dhe mundësimin e përdorimit sa më të mirë të burimeve dhe kompetencave të të dy organizatave.

Image

Tutje, z. Hashani deklaroi se “wiiw” dhe Riinvest do të krijojnë një task-forcë të përbashkët për të identifikuar mundësitë e aplikimit dhe projekteve të ndryshme kërkimore, në mënyrë të veçantë në kuadër të kornizës së horizontit 20-20. z. Hashani po ashtu theksoi se “wiiw” në periudhë afat-shkurtë ka treguar gatishmëri ta mbështes Riinvest-in, me ndihmën e nevojshme teknike për ndërtimin e kapaciteteve për parashikimin e trendeve ekonomike. Nw fund, z. Hashani deklaroi se të dy organizatat gjithashtu janë pajtuar të mbështesin mobilitetin e stafit për punë kërkimore në projekte të përbashkëta dhe çështje të mësimdhënies, si dhe në organizimin e konferencave të ngjarjeve të përbashkëta në Kosovë dhe Austri.

Instituti i Vienës për Studime Ekonomike Ndërkombëtare (wiiw), është ndër institutet më prestigjioze për studime ekonomike në Evropë. 

Image
z. Holzner ne rrjete sociale

 

Arkiv

Tryezë diskutimi në kuader te iniciativës rajonale ’’Partneriteti për një Rajon Konkurrues’’

Më shumë

Forumi i Palëve të Interesit i Projektit ''Policy Answers"

Më shumë

Konferenca Policy Dialogue on Alingning Priorities in the Western Balkans.

Më shumë

Krijojmë diferencë me projektin Policy Answer!

Më shumë

Green Talk: Dekarbonizimi dhe taksa e karbonit

Më shumë

Konferenca e Institutit Riinvest: Drejt avancimit të mjedisit kërkimor dhe inovacioneve në Kosovë

Më shumë

INSTITUTI RIINVEST FUQIZON PROJEKTET PER ZBATIMIN E AGJENDËS SË GJELBËR PËR BALLKANIN PERËNDIMOR

Më shumë

Rreth suksesit të trajnimit Policy Answers: Pjesëmarrësit shfaqin projekt propozime inovatore

Më shumë

RIINVEST JEP INPUTE NË LIDHJE ME PROGRAMIN KOMBËTAR KËRKIMOR NË KOSOVË

Më shumë

Tryezë diskutimi rreth Draft Strategjisë për Zhvillim Industrial në Kosovë 2023-2030 si dhe publikimin e ri të Institutit te Vjenës për Studime Ekonomike Ndërkombëtare (wiiw)

Më shumë

SI TË FITONI MBËSHTETJE PËR PROJEKTE KËRKIMORE NGA HORIZON EUROPE?

Më shumë

Përgatitja e aplikimeve dhe zbatimi i projekteve në Horizon Europe

Më shumë

Thirrje për Aplikim: Shkolla e Gjelbër

Më shumë

Shkarko Raportin

Ekipi Ynë