Instituti për Hulumtime Zhvillimore Riinvest

Lajme

Zyrtarizohet marrëveshja ndërmjet Riinvest dhe Institutit të Vienës për Studime Ekonomike (wiiw)

Instituti Riinvest dhe Instituti i Vienës për Studime Ekonomike Ndërkombëtare (wiiw) kanë zyrtarizuar “Memorandumin për Bashkëpunim Strategjik”. Marrëveshja e memorandumit e nënshkruar nga drejtori ekzekutiv i Institutit Riinvest z. Alban Hashani, dhe zëvendës drejtori i Institutit të Vienës për Studime Ekonomike Ndërkombëtare (wiiw) z. Mario Holzner, ka për qëllim zhvillimin e kapaciteteve për hulumtime cilësore në fushën e zhvillimit ekonomik në Kosovë.

Në ceremoninë e zyrtarizimit të memorandumit, z. Muhamet Mustafa, njëri nga themeluesit e Institutit Riinvest, përshëndeti të pranishmit dhe uroi nënshkrimin e kësaj marrëveshje, duke theksuar se me një marrëveshje të tillë Instituti Riinvest dhe “wiiw” po e zhvillojnë tutje bashkëpunimin ndërmjet tyre për projekte dhe hulumtime të përbashkëta.

Image

Ndërkohë, zëvendës drejtori i Institutit të Vienës për Studime Ekonomike Ndërkombëtare (wiiw) z. Mario Holzner, deklaroi se nënshkrimi i një memorandumi të tillë, është vetëm formalizim dhe vazhdimësi e bashkëpunimit ndërmjet Institutit të Vienës për Studime Ekonomike Ndërkombëtare (wiiw) dhe Institutit Riinvest, bashkëpunim ky i cili sipas tij vazhdon për rreth 20 vite.

Image

Alban Hashani, drejtor ekzekutiv i Institutit Riinvest, shpalosi pikat kryesore të memorandumit. z. Hashani deklaroi se formalizimi i këtij bashkëpunimi si qëllim kryesor ka forcimin e pozitës së Riinvest-it, dhe mundësimin e përdorimit sa më të mirë të burimeve dhe kompetencave të të dy organizatave.

Image

Tutje, z. Hashani deklaroi se “wiiw” dhe Riinvest do të krijojnë një task-forcë të përbashkët për të identifikuar mundësitë e aplikimit dhe projekteve të ndryshme kërkimore, në mënyrë të veçantë në kuadër të kornizës së horizontit 20-20. z. Hashani po ashtu theksoi se “wiiw” në periudhë afat-shkurtë ka treguar gatishmëri ta mbështes Riinvest-in, me ndihmën e nevojshme teknike për ndërtimin e kapaciteteve për parashikimin e trendeve ekonomike. Nw fund, z. Hashani deklaroi se të dy organizatat gjithashtu janë pajtuar të mbështesin mobilitetin e stafit për punë kërkimore në projekte të përbashkëta dhe çështje të mësimdhënies, si dhe në organizimin e konferencave të ngjarjeve të përbashkëta në Kosovë dhe Austri.

Instituti i Vienës për Studime Ekonomike Ndërkombëtare (wiiw), është ndër institutet më prestigjioze për studime ekonomike në Evropë. 

Image
z. Holzner ne rrjete sociale

 

Arkiv

Publikohet dokumenti pozicionues ‘Gratë si ndërmarrëse’

Më shumë

BAROMETRI I PROKURIMIT PUBLIK (X-INDEX) 2020

Më shumë

Publikohet dokumenti pozicionues 'Inkurajimi i grave për të zgjedhur profesione me perspektivë'

Më shumë

Publikohet dokumenti pozicionues 'Inkurajimi i grave për të zgjedhur profesione me perspektivë'

Më shumë

Njoftim nga mbledhja e Bordit të Institutit Riinvest

Më shumë

THIRRJE PËR APLIKIM

Më shumë

Njoftim: Shtyhet Konferenca Ndërkombëtare 'Aktivizimi i Burimeve të Zhvillimit Ekonomik'

Më shumë

Publikohet raporti kërkimor 'Bashkëpunimi rajonal në Ballkanin Perëndimor'

Më shumë

Përballja me Covid -19: Trendi dhe Ndikimet Sociale e Ekonomike

Më shumë

Publikohet raporti studimor ‘Indeksi i Konkurrueshmërisë së Komunave’ 2020

Më shumë

THIRRJE II PER APLIKIM

Më shumë

THIRRJE PËR APLIKIM

Më shumë

Mbahet konferenca "Korrupsioni nga ana e ofertës"

Më shumë

Shkarko Raportin

Ekipi Ynë